Premiér Fico sa oboznámil s problémami obyvateľov Ubľanskej doliny

29.05.2008 Snina

Ubľa 29. mája (TASR) - S problémami bežného života v Ubľanskej doline oboznámili dnes večer obyvatelia Uble a predstavitelia okolitých samospráv v Sninskom okrese predsedu vlády SR Roberta Fica.
\"Čo je najväčším problémom v obci a myslím si, že aj v okolitých obciach, tak to je zamestnanosť a ponuka práce. Dosť ďaleko sú priemyselné centrá a naši občania dochádzajú za prácou, preto by bolo veľmi výhodné, ak by bola bližšie nejaká možnosť zamestnania, \" uviedla pre TASR starostka Uble Nadežda Sirková. Dodala, že z 870 obyvateľov obce je nezamestnaných a evidovaných na úrade práce 89 ľudí.
\"Problém tohto regiónu vidím v infraštruktúre. Úmyselne sme nešli po hlavných ťahoch, ale po cestách druhej a tretej triedy, je to na niektorých miestach úplná katastrofa, ja preto vítam, že príslušné vyššie územné celky začínajú robiť rekonštrukcie infraštruktúry. Toto je jednoducho naša filozofia, toľko peňazí do ciest, koľko len môžeme dať. A akonáhle sú cesty urobené, akonáhle je lepšia dostupnosť jednotlivých miest, tak potom sa ľahšie hľadajú pracovné miesta, \" povedal Fico. Dodal, že vláda iný recept nepozná a nemôže za dva roky dobehnúť to, čo niekto zanedbával za posledných 15 rokov.
\"Venujeme pozornosť aj týmto malým obciam aj z hľadiska určitej podpory, ja verím, že malé obce si trošku pomôžu či už dotáciami, ktoré boli, či už z envirofondov, alebo z iných zdrojov porozdeľované. Nakoniec aj takýto maličký príspevok je o tom, že vláda má záujem obciam, ktoré možno niekto považuje za Bohom zabudnuté, pomáhať. Ale to nie je Bohom zabudnutá obec, je to tu nádherný kraj, som veľmi milo prekvapený, \" doplnil premiér.
Predseda vlády sa v Ubli okrem stretnutia s obyvateľmi zúčastnil aj na otvorení multifunkčného ihriska, ktorý samospráva postavila vlani s rozpočtovým nákladom 1,57 milióna Sk (51.203 eur). Miliónovou sumou (32.613 eur) na jeho výstavbu prispel Úrad vlády a zvyšok plynul z obecného rozpočtu. Spoločne s domácim mužstvom zi zahral futbalový zápas.
Robert Fico sa v rámci pracovného výjazdu stretol aj s obyvateľmi obce Ladomírova vo Svidníckom okrese a zúčastnil sa na pohrebe manželky bývalého prezidenta Ireny Schusterovej v Košiciach.
 

Vyberte región